Skip to main content

"Wanneer we een situatie niet meer kunnen veranderen, worden we uitgedaagd om onszelf te veranderen."

Theory U

In onze toewijding aan het realiseren van doorbraken omarmen wij persoonlijke ontwikkeling en open, generatieve dialogen als drijvende kracht voor ware verandering. Centraal in dit proces staat Theory U, een verander methode die een dieper niveau van bewustzijn en het hanteren van een begrijpende taal bewerkstelligd, welke door een methodisch proces tot stand komt. Een transformatieproces voor mens, organisatie en wereldbeeld waarbij fundamentele veranderingen worden bewerkstelligd. Met inzichten van changemakers als Peter Senge, Otto Scharmer, Joseph Jaworsky en vele anderen. Wat de methodologie onderscheidt, is vooral haar concrete en praktische uitwerking, medegevormd door de rijke ervaringen die we in het veld opdoen.

U.lab

U.lab is een wereldwijd programma verzorgt door Presencing Institute/MIT, dat mensen, organisaties en gemeenschappen helpt bij het realiseren van diepe, duurzame veranderingen, gebaseerd op de Theory U-methode.

Het programma combineert online lessen, lokale bijeenkomsten en praktische oefeningen om deelnemers te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe inzichten en vaardigheden. Het doel is om samen met anderen innovaties te creëren die bijdragen aan positieve sociale, economische en ecologische impact.

De kracht van Theory U

...komt voort uit haar vermogen om succesvolle doorbraken te bewerkstelligen op verschillende niveaus: van individuen die streven naar persoonlijke groei tot teams die streven naar excellente samenwerking, en van organisaties die streven naar innovatieve transformatie tot complexe interacties met een scala aan verschillende belanghebbenden die vragen om gezamenlijke besluitvorming.

Wat wij in de praktijk hebben ervaren, is dat Theory U geen louter theoretisch concept is, maar een bewezen methode die tastbare resultaten oplevert. Individuele deelnemers ervaren een diepgaande verandering in hun denkwijze en gedrag, terwijl teams effectiever samenwerken en organisaties een echte verschuiving ervaren richting innovatie en duurzaam succes. Deze impact strekt zich uit tot de complexe dynamiek van interacties met verschillende belanghebbenden, waarbij Theory U een gemeenschappelijk platform biedt voor het ontdekken en smeden van duurzame oplossingen.

U.lab-initiatief

We ondersteunen het U.lab-initiatief van MIT/Presencing Institute met de CoopCreation U.hub, waar we met uiteenlopende groepen mensen uit onderwijs, zorg, gerelateerde ondersteuners en bedrijfsleven samen leren door de principes van de U-theory toe te passen en onze ervaringen te delen met de bredere beweging.

Via U.lab delen we onze bevindingen met de wereldwijde gemeenschap. Onder het motto: "Verander de wereld, begin klein en Wees de verandering!"

Heeft de aanpak je interesse gewekt, heb je een idee, een initiatief dat je wilt uitwerken, of wil je je verdiepen in de U-theory en wil je samenwerken, neem dan contact op:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

+31 653 375 415
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

whatsapp fitmaker