Marjolein Lotsy
Ik zet me graag in voor duurzame ontwikkelingen in (netwerk)zorg en welzijn. Dit doe ik op een ondernemende, innovatieve en analytische manier in samenhang met een sterke organisatiesensitiviteit.
Als conceptuele denker verbind ik nieuwe concepten aan praktische plannen. Als onafhankelijk specialist zie ik mogelijkheden en kansen en geef professionals de ruimte en het vertrouwen om zich verder te ontwikkelen. Afhankelijk van de vraag doe ik dat als Programmamanager, Adviseur of Toezichthouder.
Succesvol veranderen begint in de praktijk
'Om personeelsontwikkeling goed te laten landen in je organisatie is de bereidheid om te willen veranderen essentieel. “Niet alleen op de werkvloer, maar juist ook bij het management. In de beroepspraktijk weten ze prima hoe de zorg en ondersteuning anders en beter kunnen. De hamvraag is in hoeverre je als organisatie bereid bent daarin mee te gaan.”
Professionele zeggenschap in de zorg, een deskundig team passend bij de zorgvraag en een goede privé-werk balans zijn drie ingrediënten voor behoud van je medewerkers en werkplezier in de zorg. Samen met Groenhuyzen en Zorgwaard maakten we dit concreet.
Veranderen doe je samen!
Dat is van groot belang bij het werk op dit moment als kwartiermaker in de vorming van de regionale en vooral ook lokale aanpak die wordt aangejaagd vanuit het IZA programma. Brede verbanden van professionele organisaties, geformaliseerde procedures in besluitvorming en toekenning van middelen: hoe houden we de ogen gericht op de opgaven die in de wijken en buurten voor ons liggen? Opgaven die vooral ook met leefbaarheid, bestaanszekerheid, sociale veiligheid voor de bewoners te maken hebben om zo (onnodig) zorggebruik terug te dringen. En professionals te helpen versterken het goede te kunnen (blijven) doen. Want hoog beroep op zorg komt ergens vandaan toch?
Naar vernieuwing in de langdurige zorg
Daarnaast werken we aan een gezamenlijke aanpak van de uitdagingen in de langdurende zorg en de teruglopende arbeidscapaciteit. Hoe gaan we de disbalans met elkaar te lijf? Samenwerking van sociale netwerken met formele zorg, inzet van technologie, anders kijken naar teamopbouw en personeelsinzet: snelle genoemde oplossingen voor het (dreigend) tekort maar het betekent veel voor het dagelijkse werk van professionals, en in het dagelijks bestaan van cliënten en hun netwerken.